Lekker In Je Lijf (LIJL)

A3 poster Lekker in je Life Hollands Kroon

Wat is Lekker In Je Lijf?

Sinds september 2019 is het programma Lekker In Je Lijf in Hollands Kroon gestart. LIJL is gericht op kinderen uit Hollands Kroon van 2 tot 18 jaar met een vorm van overgewicht. De kinderen volgen een programma bestaande uit drie pijlers: voeding, gedrag en bewegen.

De kinderfysiotherapie heeft het beweeg gedeelte onder zijn verantwoordelijkheid. We starten met het afnemen van diverse testen om te bepalen op wel niveau uw kind zit qua conditie, kracht en motoriek. Dan start een trainingsperiode waarbij het kind o 1 of 2x per week 1 uur sport. De frequentie is afhankelijk van of uw kind al een sport beoefend. Na 6 maanden wordt uw kind weer getest om de vorderingen in kaart te brengen. Het trainingstraject als ongeveer 1 a 1,5 jaar duren. De Kinderdietiste van de Bloei begeleiden de kinderen voor het eten en voeding en door de psychologisch ondersteuning staat het Wijkteam en eventueel Kinderpraktijk Grip op Groei klaar.


Overgewicht

In Hollands Kroon komt overgewicht bij circa een op de vijf kinderen voor. Achter overgewicht kunnen verschillende oorzaken schuil gaan. Lekker in je Life is een programma dat overgewicht bij kinderen aanpakt. Hierbij is de inzet verbetering van kwaliteit van leven: elk kind een gezond en gelukkig leven. Door verschillende trainingen en bijeenkomsten door verschillende zorgprofessionals wordt op een leuke manier een gezonde leefstijl aangeleerd. Het doel is gezinnen zelf te laten ervaren hoe ze aan de slag kunnen. Na een programma van een jaar is het de bedoeling dat iedereen op eigen benen verder kan.

Deelnemen aan Lekker in je Life of vragen? Stuur een bericht naar: info@lijl.nl

Download hier de informatiefolder >

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Voor wie
ben ik er?

Zuigelingen
Jonge kinderen
Oudere kinderen 
Pubers

Hoe beoordelen andere de praktijk?(Reviews zijn uitgevoerd door Qualiview)

Home - Kinderfysiotherapie De Kikkersprong

Correspondentie: 
Dorpsstraat 23
1734 JH Oude Niedorp
Tel. 06 416 14 317

K.v.K.: 37150279
E-mail: info@kinderfysiotherapiedekikkersprong.nl 
Algemene voorwaarden
Privacy